Triumf Glass

Glassfabriken Triumf Glass ligger i Sävedalen utanför Göteborg. Företaget grundades för över 70 år sedan av Arne Müntzing 1946. Under glasstillverkningens första år gjorde man glassen samma morgon som den kördes ut i försäljningsvagnarna till kund-täta områden som Amerikabåtarna, sjukhusområdet, torg och badplatser. De dagar det regnade uteblev försäljningen helt och man var i stort sett väderberoende tills man utökade verksamheten med den glassbutik på Bruksgatan som ligger kvar än idag. Även startlokalen på den välkända Allmänna vägen finns kvar. Både glassfabriken och butiken öppnade 1958.

Storsäljare och maskot

De flesta känner säkert till Triumf Glass storsäljare, Gammaldags vanilj, som kan köpas i 2 liters paket. 1987 kom dessutom den välkända maskoten Glasse som är en glad isbjörn med orange tröja, keps och företagets logotype på magen. Samtidigt håller björnen en glasstrut i ena handen och slickar sig förväntansfullt om munnen. På det välbesökta Triumfglass café och creperie i Alingsås kan man boka barnkalas med Glasse som leker en stund med barnen och håller ett uppskattat gympapass.

Turerna kring Triumf Glass har varit många, men när grundaren avled 1982 tog sönerna över produktionen. 2004 köptes företaget upp av norska Diplom-Is men 2010 köpte sonen Anders Müntzing tillbaka sin pappas gamla glassfabrik och startade om under namnet Triumf Glass AB.

shesha