Glassar från förr

Många blir nostalgiska över glassar som inte längre finns och minnen väcks med efterrätter med glass som var populära förr. De flesta har positiva minnen av just glass och efterrätter.

Nostalgiskt efterrätt med glass

En dessert som var mycket populär på 70-talet var glace au four. Man stansade ut sockerkaka i samma storlek som ett glasspaket, lade på glassen och täckte med maräng. Därefter gräddades det hela i het ugn tills marängen fått färg. Än idag tillagas glace au four men med lite förfinade recept.

GB-glass från förr

När det gäller GB-glassar från förr är det ett kärt samtalsämne. Vem kommer väl inte ihåg Puckstången som faktiskt lanserades redan på 30-talet. Denna rektangulära glass med jordgubbs- eller vaniljsmak fanns i sortimentet ända till 1983 och räknades som en klassiker och många protesterade när den försvann. Just glass är något som väcker minnen från barndomen och det är därför som det gör ont när ett glassminne försvinner ur sortimentet.

Svenskar äter mycket glass

Det sägs att svenskarna äter näst mest glass i Europa. Trots att vi dessutom äter mest lösgodis i världen ligger vi bland de främsta när det gäller tandhälsa. Hos GUM kan du läsa mer om tandhälsa för även om vi är bland de bästa på att sköta tänderna krävs det att vi fortsätter med det för att ligga i topp. Glass vill vi ju fortsätta att äta och även om vi med nostalgi minns glassarna från förr så ser vi varje år fram emot nyheterna i sortimentet.

shesha