Gör egen glass till kalaset

Är det dags för kalas snart? Det finns alltid tillfällen att fira, allt från födelsedagar till framgångar inom karriären. Till sommaren är glass en perfekt efterrätt att bjuda på, eller varför inte en hel glassbuffé till huvudrätt. Här kommer tre enkla tips på glass du kan göra själv. För hemmagjord är alltid godare än färdigköpt, eller hur?

Gräddglass med smaksättning

Nej men lägg av vad gott, hemmagjord gräddglass till kalaset! Köp dina kalastillbehör hos partykungen.se och bjud in alla dina vänner. Det enda du behöver till glassen är 5 dl vispgrädde och 1 burk kondenserad mjölk. Vispa först grädden fluffig. Häll i den kondenserade mjölken och vispa ihop ytterligare en liten stund. Den här glassen kommer få en söt smak och du kan smaksätta den med vad du vill. Testa olika bär, choklad eller varför inte havssalt och kola? Häll ner i en form som rymmer minst en liter och lägg i frysen i minst sex timmar. Klart!

Banan- och jordnötsglass

Lyssna på det här då – glass gjord på banan och jordnötssmör. Så gott och enkelt! Mixa 2 bananer med 1 dl jordnötssmör. Smaksätt gärna med någon msk honung för extra sötma. Häll den släta smeten i en form och ställ i frysen i minst sex timmar. Den här glassen är perfekt tillsammans med kolasås eller chokladsås.

Yoghurtglass med hallon och citron

Turkisk yoghurt är perfekt att göra glass på. Till det här receptet behöver du 5 dl turkisk yoghurt, 500 gram frysta hallon och 1 citron. Mixa yoghurt och bär med saften från citronen, häll sedan i ca 1 dl florsocker (eller likvärdigt sötningsmedel). Häll upp smeten i en form och frys i minst fyra timmar. Servera med lite citronmeliss på toppen.

shesha