Fira barnkalas med glass

Det finns inte många barn som inte gillar glass. Därför är det ofta ett populärt val att servera på barnkalas. Dessutom blir det ofta billigare än att servera tårta. Glass finns i många olika smaker och varianter, det gör att man lätt kan finna något som passar de flesta. Dessutom kan man enkelt smaksätta en enkel vaniljglass själv med O’boy, chokladsås, strössel eller kolasås.

[IMAGE=bY2Co6epU76t.jpg]

Kalas på restaurang

[IMAGE=bFNT2jds0L9B.jpg]

Oavsett om man ska ha kalaset hemma eller på en restaurang kan man servera glass. Om man har ett barnkalas på restaurang kan det ofta finnas möjlighet för barnen att få mjukglass eller kanske rent av en hel glassbuffé med olika sorters topping, bär och annat. Det kan bli en riktig fest för alla barn efter maten. Även de vuxna som är med på kalaset brukar tycka att en glassbuffé är toppen. Då kan de välja att ha lite mer vuxnare smaker i sin glass.

[IMAGE=eFqMybci7BQT.jpg]

Hur många ska komma?

En sak man alltid måste fundera över när det gäller barnkalas är hur många som ska komma. Det behöver man veta inte minst för att veta hur mycket glass som kommer att gå åt. Om man ska ha kalaset hemma kanske man inte heller får plats att vara allt för många. I många skolor kan det höras röster för att man inte bara får bjuda vissa i klassen, utan man måste bjuda alla. Det är dock inget man kan tvingas till. Om ens barn bara umgås med en del elever i klassen är det antagligen inte så roligt att bjuda dem som barnet inte umgås med alls, speciellt om barnet inte får komma när de har sina kalas. Många gånger kan det dock vara bättre att inte sköta inbjudningarna i skolan. Man kanske kan ringa runt efter skoltid, eller skicka ut inbjudningskort via mail eller post.

Glass för allergiker och laktosintoleranta

När det ska bjudas på glass på ett barnkalas måste man också ha koll på allergier och eventuell laktosintolerans. För just laktosintolerans finns det tabletter att ta och det kan vara klokt att kontrollera med barnets föräldrar om de fungerar för barnet eller inte. Ett lite större barn kan antagligen själv avgöra det. För allergiker är det dock lite mer speciellt. En vanlig vaniljglass brukar dock inte vara något problem. Ett alternativ är att ställa fram en helt mjölkfri glass. Den man ofta både allergiker och laktosintoleranta äta utan problem.

Kan man bara servera glass?

På ett barnkalas kan det finnas olika förväntningar kring vad det ska bjudas på. Vissa föräldrar skickar sina barn hungriga till kalaset för att de förväntar sig att det ska serveras mat där. På ett kortare kalas räcker det dock ofta med bara glass och kanske någon bulle. Alla föräldrar har inte råd att köpa pizza, hamburgare och annat till flera barn.

shesha