Göra egen glass hemma i köket

Många gånger när man köper glass i butiken kan man slås av att den innehåller en hel del olika onödiga ingredienser. Glassen kan också vara tillverkad i andra länder och kosta en hel del. Det går faktiskt att göra glass på egen hand hemma. Man kan både göra gräddglass och isglass med relativt enkla medel. Då vet man dessutom vad glassen innehåller, och väljer man närproducerade ingredienser blir glassen också sådan. En valmöjlighet är också att göra glassen lämplig för veganer och vegetarianer.

[IMAGE=e0SIyscAG5RZ.jpg]

Köpa ingredienser

[IMAGE=d8BaXVd7QeIL.jpg]

Om man vill göra sin egen glass hemma bör man tänka på att köpa hem de ingredienser som krävs. Vad som behövs beror på vilken sorts glass man vill göra samt på vilken smak man vill ha på glassen. I många fall kan man ha det som behövs hemma. Om man använder sig av matkassetopplistan.se för att beställa matkasse kan man till exempel använda sig av grönsaker och annat som blir över för att göra en smoothie som sedan fryses in till glass. Vill man göra isglass går det bra med läsk eller vanlig saft. Även juice fungerar bra. Är det däremot gräddglass man vill göra kan man behöva lite grädde, mjölk och liknande för att göra glassen.

[IMAGE=dOhEcJcCBHwT.jpg]

Glass även för allergikern

Om man själv eller någon i familjen är allergisk kanske det inte alltid är så lätt att köpa glass i affären. Många gånger står det till exempel inte exakt vad glassen innehåller, utan det kan stå till exempel arom. Det gör att man som allergiker kan känna sig lite osäker på om glassen kan ätas eller inte. När man gör sin glass hemma har man större koll på vad som hamnar i den och om det finns allergi att ta hänsyn till kan man välja ingredienser efter det.

Måste man ha glassmaskin?

Många tror att man måste ha en glassmaskin för att göra glass hemma i köket men så är inte fallet. Man kan göra glass med helt vanlig köksutrustning som finns i ett vanligt hem. Om man vill göra isglass kan en särskild form för isglassar dock vara bra att ha, men de kostar sällan mer än någon tjugolapp.

För att göra isglass häller man helt enkelt den vätska man vill göra glass av i formen och sedan ställer man in den i frysen. Sedan är det bara att vänta. Efter några timmar är glassen klar. Gör man gräddglass blandar man alla ingredienser, häller smeten i en form och ställer in i kylen. För att få en riktigt bra glass behöver man röra om smeten några gånger under infrysningen. Det är just den processen som kan underlättas om man har en glassmaskin, men det är inget krav.

shesha