SIA Glass

Glasstillverkaren SIA Glass har funnits på marknaden sedan 1961, men det mycket kända familjeföretaget Bertegruppen med Berte Qvarn har producerat livsmedel av hög kvalitet från närområdet sedan mitten av 1500-talet.

Glass i egen regi

En vidareutveckling av det populära Berte Qvarns koncept påbörjades 1961 under namnet Slöinge Industri AB. Företaget Trollhätteglass bistod med personalutbildningen och SIA levererade glassbåtar. 1962 köpte GB Glace upp Trollhätteglass, men SIA fortsatte som underleverantör till 1968 då man istället satsade fullt ut på att tillverka utsökt glass helt i egen regi. SIA har hunnit skörda en hel del framgångar genom åren och bland annat var man först i Sverige med att tillverka lakritsglass. 2001 började man tillverka den mjölkfria glassen Oatly tillsammans med Ceba Foods AB.

Gastronomiska Akademien

Förutom utmärkelser som landets bästa familjeföretag 1993 fick SIA Glass ett diplom av Gastronomiska Akademien 2005 för sin höga kvalitet som har etablerat svensk glass på den internationella marknaden. Alltsedan dess har det bara gått framåt för företaget som har skördat stora framgångar med bland annat laktosfri gräddglass och produktserien från 2011 som kallas Berte Glass. Här tillverkar man gräddglass på mjölk från den egenägda gården Berte Gård.

shesha