We All Scream for Ice Cream

Filmen We All Scream for Ice Cream från 2007 baseras på en novell av författaren John Farris. Denna rysare kretsar kring en gammal clown som har kommit tillbaka från de döda för att utkräva sin hämnd.

Iskallt mord

Ett gäng bråkstakar retar sig på stadens glassförsäljare som kör runt i sin bil och säljer glass utklädd till en clown. De bråkar med honom, retar honom och plågar honom så ofta de kan. Till sist bestämmer de sig för att spela honom ett elakt spratt. En av pojkarna släpper handbromsen på clownen Busters glassbil så att den börjar rulla nerför backen. Den stackars clownen Buster hann aldrig märka vad som var på väg att hända eftersom han var upptagen med att samla upp mynt som han hade tappat på vägen. Han blev överkörd av sin egen glassbil och dog på fläcken.

Oväntade händelser

Många år senare, när de flesta i grannskapet hade glömt både clownen och den gamla incidenten, hade pojkarna vuxit upp och skaffat egna familjer. Ingen av dem hade förväntat sig att clownen skulle komma tillbaka och kräva att de betalade för mordet med sina liv. De skyldiga börjar gå bort under mystiska omständigheter. Deras kroppar smälter och löses upp som glass samtidigt som en gammal glassbil och en tilltufsad clown syns i området.

En av männen, Layne, beslutar sig för att göra upp med Buster en gång för alla. Clownen som känner på sig att slutstriden närmar sig skickar några hypnotiserade barn till Laynes hus för att sjunga filmtitelns obehagliga ramsa “We all scream for ice cream”. De håller alla mynt i sina händer. Laynes plan är att frysa clownen till is för att kunna förgöra honom en gång för alla. Om han lyckas får han sitt liv tillbaka annars går han samma öde till mötes som sina vänner.

shesha