Stora eller små kulor – där får du glass för pengarna!

När man köper kulglass i strut eller bägare är det ganska retligt om man går därifrån med några fjuttiga kulor som man nästan måste ha lupp för att upptäcka. Dessutom kostar glassen ofta ganska mycket numera och man vill ju gärna ha ordentligt av varje smak när man betalat för det! Låt oss ta en titt på några generösa glassbarer.

Glassbarerna vid Åhus hamnpromenad i Skåne

Åhusglass var tidigare svenskägt men är uppköpt av ett finskt företag. Dock finns glasstraditionerna kvar och när du kommer till Åhus och är glassugen ska du gå rakt ner till hamnstråket och välja vilken glassbar som helst. Du kommer att storkna av lasset i struten eller bägaren. Glassen är egengjord i nästan alla glasscaféer, kanske görs den i ett storkök från RMS av högsta kvalitet. Åk alltså förbi Åhus om du vill upptäcka caféer som inte snålar med glassen. En kula brukar räknas som två här!

Smultronstället i Söderköping

Är man östgöte brukar man ofta skämtsamt säga att en tripp till Smultronstället brukar vara rena vallfärden för invånarna i länet. Det stämmer! Glassen här är egentillverkad och himmelskt god med en massa olika smaker som inte finns någon annanstans. Du kan antingen sitta vid ett bord i caféet och välja något från menyn, eller ställa dig i kön utanför och köpa en strut eller vanlig bägare. Var dock beredd på att vänta en stund – Smultronstället är alltid knökfullt!

Pinocchio i Nice

Är du på semester i Nice? Kul, stanna då till vid Pinocchio glassbar i gamla stadsdelen och njut! Här finns det smaker som du aldrig ens tänkt på tidigare. Det kostar en slant att ta en glass här men du får alltid en rejäl portion och och kan välja mellan så många smaker att det finns flera vagnar för att dela upp all glass. Testa till exempel Fraise Tagada, Grand Marnier eller Smurf Nougat. Glassen finns även utan ägg, som sockerfri och som glutenfri om du önskar.

shesha