Glassmagsinet i Visby

Glassmagasinet i Visbys hamn har blivit något av ett landmärke för alla som besöker Gotland under sommarhalvåret. I magasinet hittar du över 300 olika smaker från många olika glassmärken. Detta enorma utbud gör Glassmagasinet till inte bara Sveriges, utan Europas största glassbar. Här hittar du kulglass i långa rader, mjukglass, gelato, sorbet och massor av olika glassdesserter. Blanda glassarna i olika kombinationer placerade i strutar, våfflor eller bägare. Addera sedan det där lilla extra genom toppingar och strössel i olika smaker. Naturligtvis finns här också ett café så att ni kan ta en fika i solen och studera myllret av människor och aktiviteter som pågår i hamnområdet.

Gotland är en lantbruksbygd där det finns många livsmedelsproducenter. Naturligtvis finns det därför ett gotländskt glassmärke, Gute glass, som tillverkas på Gotland av lokala råvaror, framför allt då mjölk från gotländska kor. Har du en egen mjölkgård och behöver utrustning för skötseln av dina kor kan du besöka Kellfri.se, där du hittar ett stort utbud av lantbruksprodukter. Gute glass finns naturligtvis representerat hos glassmagasinet. Guteglass tillverkar massor av originella och goda smaker, till exempel Rocky Rauk, Honung & Saffran, Gutepolka, Kalkstenshawaii, Gotländsk sommarnatt, Salmbär, Kaffi och mycket mer. Dessa glassmaker är baserade på gotländska traditioner och smaker, vilket adderar något extra till upplevelsen när du besöker Glassmagasinet.

Det finns även många andra svenska glassfabriker och glassproducenter som är väl värda en provsmakning. Hos Föreningen Svenska Glasstillverkare hittar du mer information om några av dessa.

Vilken som är den bästa glassen tvistar de lärda om, och precis som med så mycket annat är smaken individuell och vi tycker alla olika. De här tillverkarna placerade sig i topp under Glass-SM 2019. Hos Glassmagasinet i Visby hittar du glass från flera olika kända glasstillverkare, både lokala och internationella. Tack vare detta kommer du utan tvekan att hitta många olika smaker och glasstyper som faller dig i smaken.

shesha