Sugen på glass? Ät ett knäckebröd!

Att försöka gå ner i vikt är inte det lättaste. Speciellt inte om man ständigt är sugen på glass och andra godsaker. Men man behöver inte alltid ge efter för sina specifika begär. Ibland kan det duga att bara ta en knäckemacka istället. Här nedan får du tips på olika förslag på knäckemackor för att stilla ditt sug efter glass.

Lyckas med din bantning

Det är svårt att gå ner i vikt. Att lida av diverse sug efter olika maträtter och sötsaker är det som tar kål på de flesta när det gäller att gå ner i vikt. Men det finns sätt att tygla sina begär. Genom att använda sig av komplement till det man är sugen på, kan man hantera begären lite enklare. Faktum är att ett helt vanligt tunt knäckebröd kan fungera som komplement till glass. Med rätt pålägg kan knäckebrödet till och med upplevas som godare, och framför allt nyttigare, än glass. Här kommer tre förslag på olika knäckemackor som kan fungera som komplement till glassen:

  • Knäckemacka med banan.

Har du provat banan på knäckemacka? Om inte är det dags att göra det nu. Banan är nämligen väldigt gott på knäckebröd och är lite naturligt sött. Med andra ord är det ett jättebra komplement till glass.

  • Knäckemacka med honung.

Att ha honung på mackan är inget nytt. Lite honung på ett knäckebröd är lagom sött för den som har svåra begär efter glass eller något annat sött.

  • Knäckemacka med bär.

Istället för att dränka sin knäckemacka i marmelad när man är sötsugen, kan man testa att lägga på några mogna bär istället. Varför inte testa att skiva upp lite mogna jordgubbar och lägga på mackan till frukost eller som efterrätt? Det skulle kunna bli en ny favorit.

Det bästa är att använda sig av ett så tunt knäckebröd som möjligt då man får lite tuggmotstånd samtidigt som inte knäckebrödet tar över. Experimentera gärna lite med påläggen för att hitta de som passar bäst för dig. Knäckebröd är i vilket fall som helst ett bra komplement till andra onyttigheter när man försöker gå ner i vikt.

shesha