Njut av Södermalms bästa glass

Kampen om var du hittar Södermalms bästa glass är lika hård varje sommar. Stadsdelen fullkomligt puttrar av elegant gelato och handgjord kulglass – men glöm inte att en snabb mjukglass från Pressbyrån kan vara minst lika smarrig! Men så var det ju det där med tänderna. Stämmer det att tandtrollen kommer med glassen?

Sådana frågor kan en kompetent tandläkare som Södertandläkarna svara på. Säkert är att oavsett hur du äter behöver du regelbundet kontrollera dina tänder. Du går väl på minst ett tandläkarbesök om året? Vänta inte för länge, det har en tendens att bli kostsamt även hos en tandläkare med förmånliga priser. Det är bättre att gå fler gånger och hitta problemen i tid! Och det är det värt, eftersom det också innebär att du kan njuta hämningslöst av sommarglassen även i fortsättningen. Under hemmasemesterns år 2021 står glass på menyn från tidig april till sent i oktober, allra minst. Eller hur?

“Glassa” är nya fikat

Precis som DN skriver är att ”glassa” den nya fikatrenden, och dessutom en trend som är här för att stanna. Och just Södermalm är som vanligt i framkant! Följ med på en guidning till Södermalms bästa glassbarer i väntan på sommaren så kan du själv bilda dig en uppfattning när säsongen väl är igång.

Här jagar du Södermalms bästa glass

King Scoopa på Hornsgatan har rättmätigt uppmärksammats som ett av Södermalms bästa glasshak. Bland andra placerar Metro Mode dem högt på topplistan. Missa inte King Scoopas glassburgare! Och är du på Hornsgatan är steget inte långt till en härlig eftermiddag på en filt i Tantolunden, glass i hand.

Bomans, hyllade av bland andra tidningen Café, har flyttat upp till Stockholm från Trosa och har alltid ca sextio glassorter i sortimentet som är under ständig variation. Hit kan du gå många gånger, alltid något nytt! Väljer du Bomans vid Hornsbergs Strand kan du gå direkt från King Scoopa och jämföra både glass och gräsplätt – det kan vara riktigt mysigt att sitta en stund på gräsremsan nere vid vattnet.

Axel Landquists park klingar bekant för alla Thåström-fans, men parken bjuder även på riktigt bra glass! Lilla Caput Mundi har inte så många smaker på menyn, men att glassen är pinfärsk kan ingen ifrågasätta. Ägaren tillverkar själv glassen på förmiddagen för försäljning från lunch och framåt, färskare och mer närproducerat än så blir det inte! Återfinns bl a på Svenska Dagbladets bästa-glass-lista!

shesha