Glassfantast? – Spara pengar på att göra egen

Har du en riktig förkärlek för glass? Då är du inte ensam! Glass är en otroligt smaskig och god dessert som passar lika bra som avslut på trerättersmiddagen som till mellanmål på stranden. När man hör ordet glass är det många som associerar detta med GBs olika typer av strutar, men glass kan vara så mycket mer än så. Är du intresserad av mer exklusiv glass kan du behöva betala därefter. Alla glassorter kostar nämligen inte de 15-20 kronor som du är van vid att spendera när du köper en strut i kiosken. Naturligtvis är även dessa glassar goda, men är en en riktig glassfantast vill du troligtvis kunna testa så många alternativ som möjligt.

Även om glass sällan är dyrt så kan det komma att kosta om du har svårt att hålla dig i från godsaken. Istället för att springa ner till butiken eller gå till glassbaren kan du testa på att göra din alldeles egna glass. Om du aldrig har smakat på hemmagjord vaniljglass tidigare kommer dina smaklökar verkligen att få sig en chock. En god och hemmagjord vaniljglass med grädde är ytterst svårt för någon att toppa!

Så gör du egen glass

Det finns flera sätt att gå tillväga när du vill göra egen glass eller helt enkelt spara pengar på glass. Är det spara pengar som du vill fokusera på kan du med fördel använda dig av Familydeal online. Hemsidan riktar sig till familjer och föräldrar som vill hitta bra erbjudanden och rabattkoder på allt från mat och dryck, till kläder, resor och hushåll – glass inkluderat.

Hur är det då som man ska gå tillväga om man istället vill göra glass själv? Till att börja med måste du bestämma dig för om du vill göra den för hand eller om du vill använda dig av en glassmaskin. Fördelen med glassmaskiner är att de blandar och kyler åt dig, så att du får ut färdig glass. Det är bara att följa instruktionerna. Vill du däremot göra glassen själv behöver du tillgång till en elvisp.

Ingredienser – För hemmagjord glass behöver du inte så många ingredienser som du först kanske kan tro. Det enda som krävs är 3 dl vispgrädde, 0,5 dl florsocker/strösocker, en halv tesked vaniljpulver och 2 stycken ägg. Vill du göra glass med annan smak än vanilj finns mängder med recept på nätet.

shesha