Historien om Otto & Glassfabriken har sina rötter i 1950-talets glasstillverkning i Åhus. Här startade nämligen Ottos far, Bonde Albrektsson, Nordöstra Skånes Mejeriförbund. Otto föds in i glasstillverkningen som tyvärr slutligen fick se fabriken säljas till GB 1966. Bonde ville dock fortsätta tillverka glass och startade en ny fabrik med namnet Åhus Glass. Här började Otto arbeta som 15-åring och lärde sig allt om glass från grunden.
Familjeföretag
Åhus Glass växer till ett framgångsrikt familjeföretag och man tillverkar glass fram till 1993 då Bonde går bort. 1994 såldes familjeföretaget, men Otto Albrektsson hade en dröm om en egen fabrik. 2002 startade han därför Otto & Glassfabriken i skånska Hässleholm. Fabriken flyttade dock till nyrenoverade lokaler i Yngsjö strax utanför Åhus 2007. Företaget ägs av familjen som främst tillverkar glass till återförsäljare i Skåne där man säljer till drygt 5 procent av den tillgängliga marknaden.
Ingen marknadsföring
Otto & Glassfabriken förlitar sig enbart på kvalitet och ryktesspridning. Enligt Otto själv spenderar fabriken ingenting alls på marknadsföring utan man lever efter devisen att produkten ska föra sin egen talan. Helst ska glassen överträffa kundens alla förväntningar och därmed bli en smakupplevelse som kunden kommer ihåg, återvänder till och delar med sig av. Dessutom har man ett litet ess i rockärmen och det är nämligen grädden. Otto & Glassfabriken använder hela 33 % noga utvald grädde i sin glass mot konkurrenternas 20 %. Naturligtvis är det bara skånsk grädde som används i den skånska glassen. Billigare grädde finns att finna, men för någon som har lärt sig äkta glasstillverkning från grunden är detta inget tänkbart alternativ. Här värnar man om gamla recept som håller glasstraditionen levande och genererar en produkt som är himmelskt god.